Näin teet kemiallisen kuorinnan kotona - ilman palovammoja
Tuleeko kemiallisesta kuorinnasta mieleen vain se yksi Sinkkuelämää-jakso, jossa Samantha näyttää lähinnä kypsäksi keitetyltä ravulta? Aika muuttaa käsitystä! Nykypäivän kemialliset kuorinnat, eli happokäsittelyt, ovat niin hellävaraisia, että niiden käyttäminen onnistuu myös kotona – ilman ikäviä sivuvaikutuksia! Kerromme nyt miten kemiallinen kuorinta kotona onnistuu turvallisesti.
Valitse oikein
Oikean tuotteen valinta on kaiken A ja O. Eri ihotyypeille sopivat erilaiset hapot ja siksi oikean tuotteen valitsemisen tärkeyttä ei tule vähätellä. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että herkemmälle iholle parhaiten sopivat miedot AHA-hapot. Vasta-alkajat voivat kokeilla esimerkiksi Pixin Glow Tonic -kasvovettä. Se sisältää niin mietoa glykoolihappoa, että se sopii päivittäiseen käyttöön myös herkkäihoisille. Rasvaisen ihon ja laajentuneiden ihohuokosten kanssa kamppailevat taas hyötyvät usein BHA-hapoista. Esimerkiksi Bentonin Aloe BHA Skin Toner kuorii rasvoittuvaa ihoa tehokkaasti mutta hellävaraisesti.
Maltti on valttia
Happohoitojen kanssa ei kannata kiirehtiä! Anna ihon totutella miedompiin kuorintoihin ennen kuin alata käyttää astetta järeämpiä keinoja. Vahvemmat hapot eivät sovi päivittäiseen käyttöön mutta kerran kahdessa viikossa tai kerran viikossa voit kokeilla esimerkiksi Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask -naamiota, joka sisältää sekä AHA-happoja että entsyymejä, jotka yhdessä tasoittavat ulointa ihokerrosta ja jättävät iholle kauniin hehkun.
Ei auringolle
Koska kemialliset kuorinnat irrottavat uloimmaista ihokerrosta, iho muuttuu herkemmäksi auringonvalolle. Jos edessä häämöttää aurinkoloma, on happohoidot siis syytä jättää kylppärinhyllylle odottamaan parempaa hetkeä. Kemiallisesti kuoroivien tuotteiden kanssa olisi myös aina syytä käyttää aurinkosuojakerrointa. Kokeile esimerkiksi Dermalogica Oil Free Matte SPF 30 -voidetta, joka suojaa auringolta ja jättää iholle raikkaan mattapinnan.